Vakantie in Brussel

Hoofdstad van Europa

Brussel, of Bruxelles, is de hoofdstad van België en ook die van Europa, al is dat (nog) niet officieel. Brussel is een heerlijke stad voor een stedentrip. De prachtige Grote Markt, met z'n prachtige stadhuis en gildehuizen is één van de mooiste pleinen in Europa. In de straatjes eromheen kun je heerlijk winkelen of een terrasje pakken. De cultuurliefhebber vind in Brussel prachtige architectuur en musea van wereldfaam.


Kaart Brussel


Vliegveld

Het vliegveld van Brussel heet officieel Brussels Airport, maar is beter bekend onder de naam Luchthaven Zaventem. Het is de grootste luchthaven van België. Het vliegveld ligt een ruime 10km van het centrum van de stad. Het beschikt over een eigen treinstation. Ook pendelen er bussen tussen stad en luchthaven.


Openbaar vervoer

Brussel heeft verschillende treinstations, waarvan Brussel-Zuid het belangrijkste is. Op dit station stoppen ook de hogesnelheidstreinen (oa. Thalys, TGV, Eurostar). Brussel heeft een omvangrijk metro-netwerk, dat wordt aangevuld met tram- en busverbindingen.


Bezienswaardigheden

Brussels grootste publiekstrekker is de Grote Markt, dat omringt wordt door prachtige middeleeuwse gebouwen. Vlakbij vind je een het beeldje van Manneken Pis. Bij het Ossegemparkt staat het Atomium. In Sint-Gillis vind je het Horta Museum, dat gevestigd is in de woning van de architect. Op loopafstand vind je Hotel Tassel en Hotel Solvay, beide ook door Horta ontworpen. Het Belgisch Stripmuseum geeft een boeiend overzicht van de vele striphelden die België heeft voortgebracht. Een bezoek aan het Magrittemuseum en het Museum van de Schone Kunsten maken je bezoek aan Brussel compleet.

Tips Op vakantie in Brussel