Vakantie in Brugge

Terug in de tijd

Op een steenworp van Zeeuws-Vlaanderen ligt Brugge. In deze stad waan je je terug in de tijd: prachtige oude gebouwen, kerken, grachten, parken, straten en steegjes. De stad bloeide enorm aan het eind van de middeleeuwen en was in die tijd de belangrijkste stad in het noorden van Europa. Van de pracht en praal uit die tijd is verrassend veel bewaard gebleven. Het middeleeuwse centrum heeft dan ook een welverdiende plek op de werelderfgoedlijst van de Unesco.


Kaart Brugge


Openbaar vervoer

Het hoofdstation, Station Brugge, is bereikbaar via Belgische intercity-treinen. Ook de Thalys  Parijs-Brussel-Oostende stopt in Brugge.


Bezienswaardigheden

Het historische centrum van Brugge kent tal van bezienswaardigheden. Op de Grote Markt staan prachtige huizen met trapgevels en het beroemde 12-eeuwse Belfort of Halletoren. Ook indrukwekkend zijn twee veel latere, neogotische gebouwen: het Provinciaal Hof en het postgebouw. De Burg is een plein omringt door historische gebouwen, waaronder het Stadhuis en de Heilig-Bloedbasiliek. Het Prinsenhof was ooit de residentie van de Graven van Vlaanderen. Tegenwoordig is er een luxe vijfsterrenhotel in gevestigd. In het Groeningemuseum vind je werk van de Vlaamse Primitieven. Het Gruuthusemuseum, gevestigd in een middeleeuws stadspaleis, is zeker een aanrader. Ook is het erg leuk winkelen in Brugge.

Tips Op vakantie in Brugge