Vakantie in de Ardennen

Heerlijk genieten van rust en natuur

In het zuidoosten van België, tegen de grens met Frankrijk en Luxemburg, liggen de Belgische Ardennen. Het is een heuvelachtig gebied met flinke bossen, schilderachtige meertjes, karakteristieke dorpjes en prachtige kastelen. Ideaal dus om te genieten van de natuur en weer helemaal tot rust te komen!


Kaart Ardennen Belgie


Talen

In de Ardennen wordt door de locale bevolking voornamelijk Frans of Waals gesproken. In het oosten is de voertaal echter ook vaak Duits of Luxemburgs.


Onderdak

Het is niet moeilijk om een geschikte vakantieplek te vinden in de Ardennen. Voor liefhebbers van kamperen zijn er zijn talloze campings. Houd je van wat meer comfort, dan heb je keuze uit talloze vakantiehuisjes in de Ardennen.


Bezienswaardigheden

In de Ardennen vind je tal van gezellige en vaak schilderachtige plaatsjes, zoals La Roche, Malmedy en Durbuy. Misschien wel de bekendste bezienswaardigheid zijn de beroemde Grotten van Han. Deze grotten vormen één van de grootste grottenstelsels van Europa. Ze zijn tegen betaling te bezichtigen. Vanuit het centrum van Han rijdt een toeristisch trammetje je er zo naar toe. Bij het stadje Bouillon vind je het middeleeuwse Kasteel van Bouillon. Bij Barvaux-sur-Ourthe wordt elk jaar in de maisvelden een reusachtig labyrint aangelegd. Een leuk uitje voor de kinderen. Dat geldt ook voor Plopsa Coo, een pretpark in het teken van kinderhelden als Kabouter Plop en Mega Mindy.

Tips Vakantie in de Ardennen