Vakantie in Antwerpen

Stad van Rubens en diamanten

Met bijna 500.000 inwoners is Antwerpen de grootste stad van Vlaanderen én van België. De haven van Antwerpen is de tweede van Europa, na die van Rotterdam. Daarnaast heeft de stad een naam als diamant- en modestad. Vanwege de nabijheid en de gezellige sfeer die er hangt is Antwerpen voor veel Nederlanders een populaire bestemming voor een korte vakantie of stedentrip.


Kaart Antwerpen


Vliegveld

Het vliegveld van Antwerpen, Luchthaven Antwerpen of Antwerp Airport, ligt op ongeveer 5km van het centrum van de stad. De luchthaven wordt vooral gebruikt voor zaken- en chartervluchten.


Openbaar vervoer

Antwerpen heeft verschillende treinstations, waarvan het imposante Antwerpen-Centraal het belangrijkste is. Hier stoppen ook de Thalys (HSL) -treinen die Amsterdam, Antwerpen en Brussel met Parijs verbinden. In de stad zelf kun je gebruikmaken van de trams en bussen van De Lijn.


Bezienswaardigheden

Het hart van de stad is de Grote Markt, met daarop het prachtige stadhuis en statige middeleeuwse gildehuizen. De Zoo van Antwerpen is één van de oudste dierentuinen ter wereld. Het Rubenshuis is de voormalige woning van Peter Paul Rubens. Het is nu een museum. In de stad vind je nog tal van musea, waaronder het Diamantmuseum. Het grootste en belangrijkste museum is het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten, met tentoonstellingen over oude en moderne kunst. Een andere aanrader is het MAS (Museum aan de Stroom), met vaak bijzondere tentoonstellingen. Het vrij toegankelijke dakterras biedt een fantastisch uitzicht over de stad en is alleen daarom al een bezoekje waard.

Tips Op vakantie in Antwerpen